Den officielle energimærkning opmuntrer til mindre energiforbrug

Over hele verden findes der en vision om at skabe besparelser på energiforbruget og mindske afhængigheden af forurenende olie. Som følge heraf har de ansvarlige politikere vedtaget en overordnet energimærkning. Endvidere er energimærkning af alle typer af bygninger blevet gjort tvungen. Såfremt man som bolig- eller virksomhedsejer har behov for en en energimærkning af byggeprojektet, vil det altid være fordelagtigt at alliere sig med en rådgivende ingeniør, der er godkendte i forhold til energimærkning såvel som termografi af bygningskategorier som fx enfamilieboliger, flerfamilieboliger samt service og kontorbygninger.

Utallige af landets kommuner er imidlertid meget ambitiøse på klimaområdet. De har derfor besluttet, at en energimærkning er en forudsætning ifald man vil have kommunens blåstempling af en ibrugtagningstilladelse. Det betyder, at din ægtefælle og dig skal have lavet en professionel energimærkning, når husets isolering er fuldendt eller umiddelbart inden den er anlagt lige meget, om din ægtefælle og dig er ved at bygge helt nyt eller, om I planlægger en energirenovering.

Selve energimærkningen består af en gennemgang af parcelhusets klimaskærm, varmeanlæg samt energiforbrugende komponenter og fører til en en rapport, som skitserer eventuelle forslag til forbedringer, der som regel kan kombineres med en termografering af huset. I forbindelse med at din ægtefælle og dig har fået energimærket jeres hus, vil I få en karakter, som viser, hvor energirigtigt og effektivt isoleret villaen er ift. det udregnede varme- og elforforbrug.

På skalaen, der anvendes til energimærkning af bygninger, bruges A som karakter til ejendomme, der lever op til de skrappeste påkrav til klimaskærmen i bygningsreglementet fra 2008, mens karakterer fra C og derunder angiver bygninger med voksende forbrug af energi. Er ejendommen opført mellem 2006 og 2010 skal den som minimum kunne opnå karakteren B. Hvis din ægtefælle og dig har en bygning med energimærkning A, har I altid chancen for frit at vælge energiforsyning til ejendommen. Netop derfor er der sund fornuft og god økonomi i at have fokus på, at jeres hus opnår så god en energimærkning som muligt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>