Efterskoler til alle teenagere

Behøver du et spændende skoleår? Er svaret ja, så foreslår jeg dig at bestemme dig for efterskole. Der findes imellem tohundredehalvtreds og tohundredeoghalvfjerds efterskoler her i landet – og de ligger i hele landet. Skoleformen efterskole stammer fra Danmark, og det er en skole, og dér kan unge på cirka 15 år klare 8., 9. el. 10. klasse. Det er i princippet en kostskole, hvor du både bor foruden går i skole. Efterskoler tager sig af de unges faglige foruden personlighedsmæssige evolution, og af den grund får teenagerne et godt afsæt til voksenlivet.

Der er en enorm variation af efterskolerne, det betyder, at der med sikkerhed også eksisterer en efterskole, som matcher dig. F.eks. findes der efterskoler til teenagere med specielle fornødenheder, bl.a. skoler for nogle, der er ordblinde. Alle efterskolerne ejer rigelige varierende selvvalgte fag, arrangementer og skolerejser. I øvrigt er det muligt for dig at tage på en efterskole, hvor alle har den samme interesse. Det kan være en idrætsefterskole. Eet år på efterskole føles ligesom fem normale år, siges det. Det er faktisk forståeligt nok, idet man tager til betragtning, at det faktisk er vildt mange ting, du oplever i løbet af bare ét skoleår. Endvidere kommer du til at få en stor del gode venner, hvilke du raskt vil lære godt at kende, fordi I bor sammen, er i skole sammen plus muligvis endog rejser sammen. Hoveddelen af efterskoler har linjefag & en masse forskellige selvvalgsfag ud over standardfagene. På grund af det må du selv bestemme, hvorledes dine lektioner skal komme til at være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>