Grundig tagrensning af beskidte tagplader

Et tag kan let blive beskidt på grund af regnvand, alger og mos. Dette gør ikke mindst et tag farligt at se på, det beskadiger også dit tag. Vand kan nemlig gøre, at der bliver fugtigt ikke blot på ydersiden af tagpladerne, men derudover under tagpladerne, som gør, at et tag langsomt destrueres. Det tager lang tid at lægge et helt nyt tag, og det koster mange penge. En istandgørelse indeholdende tagrensning samt maling kan gøre taget ligeså flot, og derudover koster det blot under det halve af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet ordnet en tagrensning, er derudover ligeså holdbart som et nyt tag er.

Hvis dit tag får en istandsættelse, bliver det først gennemset for samtlige skader, mangler og fejl, hvorefter det forbedres. Derefter skal taget have en tagrensning, hvor det allerførst vaskes, og så renses det omhyggeligt ved brug af en børste, ikke kun på selve tagpladerne, men derudover der hvor tagpladerne overlapper hinanden og i alle kanter og hjørner. Taget skal så skylles efter, og så er alt smuds blevet fjernet, hvorefter taget modtager en behandling mod alger for at forebygge en ny begroning. Taget er nu forberedt til at blive malet.

Man har mange forskellige slags tag lavet af forskellige former for materialer. Alle tag kan blive renoveret, og stort set alle tagoverflader kan holde til højtryksrensning. Dette gælder eksempelvis bølge og skiffer eternit samt tage, som bliver lavet af rustbeskyttet stål. Tegltage er skrøbelige og de kan dermed ikke udholde højtryksrensningen, men de kan derimod modtage en behandling, der forebygger alger. Pladerne i et meget gammelt tag kan være opbygget med asbest, der er kraftigere end de nye tagplader, så lige meget om de for eksempel er beskidte, kan de sagtens få en tagrensning og en omgang maling og slutte med at være så flotte som var de nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>