Har du undersøgt, om din frokostkantine handler økologisk kød engros?

På en ottetimers arbejdsdag mister man hurtigt energi, hvis den ikke afbrydes af en veltilberedt og sund frokost. Det er derfor ikke uden betydning, om det frokostmåltid, du får, er tilberedt med sunde råvarer. Hvordan sikrer du dig, at det er tilfældet? Du kunne blandt andet gøre det ved at spørge, hvorvidt din kantineleverandør køber økologisk kød engros.

Flere kantinebestyrere handler dog til alt held økologisk kød engros, eftersom også de ved, hvor stor betydning det har, at den mad, de leverer, er rig på energi. Af den grund er det også meget normalt, at frokostleverandører f.eks. bruger økologisk pølse og lammekød.

Økologisk pølse og lammekød stammer fra dyr, der indtil slagtningen har haft et liv under gode forhold og fået mulighed for at bevæge sig. Det har både den fordel, at kødet er sundere, og at strukturen er bedre. Kød, som ikke er økologisk er nemlig ofte mere fedtholdigt end de økologiske alternativer, da dyrene, der bliver opdrættet på ikke-økologiske farme på grund af pladsmangel ikke har mulighed for at bevæge sig.

Endvidere har økologisk lammekød og pølse også en bedre smag end de billigere pendanter. Ifald din kantineleverandør handler økologisk kød engros, kan du derfor være helt sikker på, at du får et frokostmåltid, som er både sundt og velsmagende.

Hvis du lægger vægt på at føre en sund livsstil, bør du altså spørge, om din frokostkantine køber økologisk kød engros. Er svaret nej, kan du muligvis komme med et forslag. Måske lader de være pga. den lidt højere pris, men flere af de gårde, som producerer økologiske kødvarer, har faktisk fordelagtige priser ved engrosindkøb.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>