Her er det muligt at komme på efterskole rejser

Fokus vedr. klimaet har der været en del af igennem de sidste år, hvilket har formået at give mig inspiration til et vidunderligt påhit. Jeg har faktisk taget den beslutning at skifte mit udlevede fjernvarmesystem ud med et biobrændselsfyr , kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr, , som er såvel nyt som klimarigtigt! Udover en indskrækning af mængden af CO2 kommer det jo også til at have den virkning, at jeg i realiteten sparer penge, fordi biobrændsel er en hel del mindre kosteligt end fjernvarme og gas.

Allerførst har jeg overvejet nogle Windhager , kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager, biobrændselsfyr, & jeg havde faktisk nærmest valgt hvilket, jeg ville indkøbe, hvorefter jeg traf et website omhandlende jordvarme , kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme, . Et jordvarmeanlæg er jo også en miljøvenlig kilde til varme, som kan bruges som erstatning for et biobrændselsfyr. Nu aner jeg ingenlunde, hvad jeg bør anskaffe mig!

Jeg er egentlig i stand til registrere både styrker og svagheder ved begge dele. Eksempelvis har jordvarme den fordel, at det er en evig energikilde, og at man som indehaver alene opkræves for den lille smule elektricitet, som anlægget til jordvarme skal anvende for at kunne omlægge jordvarmen til energi. Dog er det relativt dyrt at få, så i første omgang ville et biobrændselsfyr fra Windhager uden tvivl være det billigste.

På samme tid varer et anlæg til jordvarme imidlertid i længere tid, + jeg har ladet mig fortælle, at det allerede inden 10 år tjener sig ind igen, hvorfor det jo ikke er nogen dum investering. Jeg er således meget i tvivl, trods det, at jeg stadig primært hælder til anlæg til jordvarme.

Eksisterer der nogle her, der besidder kendskab til de to opvarmningssystemer og er i stand til at forære mig et vidunderligt råd? Sådan et vil jeg jo i al fald blive glad for!