Klimarigtig opvarmning kan både ske i form af biobrændselsfyr fra Windhager & jordvarme

Opmærksomhed omkring naturen har der været meget af i de sidste år, hvilket har resulteret i et skønt indfald. Jeg har nemlig bestemt mig for, at jeg vil erstatte det affældige oliefyr med et biobrændselsfyr, som er både friskt & klimavenligt! Samtidig med en nedsættelse af CO2-mængden vil det faktisk på samme tid betyde, at jeg reelt sparer penge, fordi biobrændsel koster markant mindre end olie & naturgas.

Som det første har jeg kigget på nogle Windhager biobrændselsfyr, & jeg havde på det nærmeste valgt ét, som jeg ville købe, hvorefter jeg fandt en hjemmeside, som handlede om jordvarme. Et jordvarmeanlæg er nemlig samtidig et miljørigtigt varmesystem, som kan bruges som erstatning for et biobrændselsfyr. I øjeblikket aner jeg slet ikke, hvad jeg vil anskaffe mig!

Jeg kan i realiteten registrere styrker og svagheder ved begge dele. Eksempelvis har jordvarme det plus, at det er en varig kilde til energi, og at man som ejer kun finansierer den smule elektricitet, som anlægget skal bruge for at skabe energi af jordvarmen. Dog er det rimeligt dyrt at få anlagt, så til at starte med må et Windhager biobrændselsfyr helt sikkert være det billigste.

På samme tid består et jordvarmeanlæg imidlertid i længere tid, plus jeg er oplyst om, at anlægget inden ti år tjener sig ind, hvorfor det jo ikke er en dårlig idé. Jeg er af den årsag oprigtigt i tvivl, skønt jeg stadig hælder mest til anlæg til jordvarme.

Er der nogen her, som ligger inde med kendskab til de to systemer, og som er i stand til at vejlede mig i kraft af et fremragende fingerpeg…? Det ville jeg i al fald vædsætte.