Muligvis er høreapparater løsningen for farmand

Jeg tror, at far formentlig har tinnitus, og han har desuden nedsat hørelse. Tinnitus er en opfattelse af en lyd, man kan have i øret, til trods for der ikke kommer lyd i ørene udefra. Min farmand gengiver det som en tone i hans øre. Det har været der i nogle måneder, og det bliver nok værre og værre. Det er meget svært for mig, for han har nemlig altid været ham, der har lyttet, når jeg havde brug for at fortælle noget, jeg gik rundt med i tankerne. Fordi han ikke har sin gode hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke pladret ligeså meget med ham. Og jeg mangler det.

Grunden til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han var håndværker i sine unge dage og benyttede ikke høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der regnes med, at lidelsen tinnitus falder tilbage på destruerede hårceller i det indre øre, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Det får mig til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, som er musiker, at han ikke må glemme at benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til hans læge i morgen, som skal vurdere hans hørelse. Vedkommende vil nok henvise ham til en høreklinik, der kan lave en omhyggelig undersøgelse af hørelsen. Så bedømmes der, om et høreapparat er løsningen.

En hel del uidentiske slags høreapparater kan man købe, og hvert enkelt høreapparat vil blive indstillet, så det kan passe til hørenedsættelsen. Farmand skal nok have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er lavet af to parter: selve apparatet bag på ørerne samt en lille lydslange, som leder lyden hen til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og herefter ind til det, der kaldes trommehinden. De føromtalte høreapparater anvendes til personer med vanskelige hørenedsættelser samt til personer, der selv skal kunne regulere lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil blive behandlet og tage imod høreapparatet gratis fra offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have understøttelse til at få høreapparatet hos en anerkendt privat høreklinik eller hos forhandlere, der samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det stort, at det kan tages imod helt gratis af en høreklinik. Høreklinikker sørger vistnok godt for deres patienter.

En støjfyldt arbejdsplads har min farmand som før sagt arbejdet på, og det var jo i realiteten nødvendigt med høreværn, er far et godt eksempel på, fordi for høje lyde nemlig kan give dig en høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at sådan cirka tres % af personer, som arbejder i et støjfyldt miljø, ikke bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg er ret så sikker på, at også han får nedsat hørelse, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder på at bruge musikerhøreværn, imens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>